Panda Antivirus

De fleste av oss har en eller annen gang opplevd å få virus eller lignende skadelig programvare på maskinen og vet hvor frustrerende det kan være å få bukt med problemet.

Et virus, trojan, adware, spyware og annen skadelig programvare kan føre til store problemer for din bedrift dersom dette blir spredd utover på nettverket av maskiner. Ikke bare taper man arbeidstid med å få bukt på problemet, men det hender også at filer blir skadet eller går tapt grunnet den skadelige programvaren som har kommet på maskinen.

Skadelig programvare kan snike seg inn på maskinen på flere forskjellige måter:

  • Via e-postvedlegg
  • Installasjon av programvare man ikke kjenner til
  • Dokumenter man åpner
  • Nettsteder man besøker
  • USB enheter og lignende

I de fleste tilfeller vil man heller ikke være klar over at man har skadelig programvare som kjører på maskinen. Dagens skadelige programvare har ofte som oppgave å ikke bli oppdaget på systemet, og heller ligge i bakgrunnen og hente ut informasjon.

Dette kan være informasjon som:

  • Kredittkortinformasjon
  • Brukerinformasjon
  • Dokumenter
  • Passord

Heldigvis finnes det enkle motangrep for dette. Skulle skaden allerede ha oppstått går det i de aller fleste tilfeller an å fikse problemet med å fjerne den skadelige programvaren med et Antivirus program. Det aller beste, derimot, er selvsagt å blokkere for at skadelig programvare blir kjørt på din maskin.

Panda Antivirus er et Cloud-basert antivirus som vil hjelpe deg med å holde maskinen fri for skadelig programvare. Panda er en lettvektig antivirus programvare som ikke står i veien for brukeren på maskinen. Hvor andre antivirus løsninger bruker mye av ressursene på maskinen og stadig viser pop-ups av forskjellige slag for oppdateringer og lignende, vil man stort sett ikke legge merke til at Panda Antivirus er installert på maskinen. Oppdateringer av signaturer foregår automatisk, og Panda bruker lite ressurser når søk på maskinen pågår som ikke vil påvirke andre programmer som kjøres på maskinen.

I tillegg til å være et antivirusprogram, har man i Panda Portalen på internett mulighet for å sette opp sperringer av fysiske enheter på maskinen som USB, Bluetooth, CD-ROM enkelt via nettsiden. Det er også muligheter for enkelt å sperre tilgang til nettsider eller kategorier av nettsider via samme portal.

Ta kontakt med CloudService om du ønsker å lære mer om Panda Antivirus!