Kjøp deg fri!

Hva er egentlig galt med å gjøre mer av det man er god på, og bruke tid på det som betyr noe?

Stavanger Aftenblad har de siste ukene brukt metervis av spalteplass på alt vi – nordmenn generelt, og rogalendinger spesielt – kjøper oss fri fra. Her snakkes det om hundepassere, interiørhjelpere, personlige trenere, au pairer, kokker som kommer hjem og gartnere som fikser i hagen. Merkelig nok har de fokusert lite på karriereforeldre som kjøper seg barnehageplass, eller kanskje enda verre – de som kjøper  gamlehjemsplass for sine foreldre og besteforeldre, i steden for å være hjemme og pleie sine pårørende.

Hva har dette med IT å gjøre?

Dette handler om å prioritere. Selvfølgelig. Noen prioriterer jobb og karriere av lyst, andre av nødvendighet. Kanskje utdanningen og jobben gir en positiv mestringsfølelse. Følelsen av å skape noe, å lykkes. Bruke sin kompetanse. I et samfunnsmessig perspektiv skal vi være takknemlige for at så mange prioriterer betalt arbeid fremfor ubetalt hjemme-arbeid. Norge er avhengig av arbeidsinnvandring, og vi trenger flest mulig produserende hender og hoder. Norge er et høykostland, og der hvor vi ikke kan konkurrere på pris eller volum må vi konkurrere på kvalitet og kompetanse. Når oljen tar slutt i Norge, har vi forhåpentligvis bygd opp en så god kompetanse at vi kan benytte denne andre steder i verden – eller i verdensrommet for den saks skyld – både på oljerelatert virksomhet og annet vi er gode på.

Vi kjøper oss fri slik at vi kan gjøre mer av det vi er gode til, og gjøre mer av det vi har lyst å gjøre. Det betyr at vi jobber mer (ikke 70-timers uker, men 100% stilling i stedenfor 60%) og bruker mer tid sammen med ungene. Bruke tiden på fotballturneringer og skiturer i stedenfor at ungene sitter med Playstation mens foreldrene gjør husarbeid eller maler huset. Eller bruker plenen sammen, i stedenfor å klippe den alene.

Kanskje det er derfor nordmenn er 46% mer produktive enn resten av EU? Vi har en høy yrkesdeltakelse blant eldre, og det er en større andel nordmenn som tar høyere utdanning enn resten av EU.

Det må da være et fortrinn for landet at vi sater på kompetanse og utvikling, og ikke bare pumper opp olje?

Hvordan kan vi relatere dette til et IT-selskap som CloudService? Vi er din bedrifts maler, au pair, bilmekaniker, snekker, hundepasser eller hva det måtte være: vi sørger for at IT “bare virker” og går av seg selv, slik at du kan fokusere på det som er viktig for deg og din bedrift. Produsere det kundene dine vil ha – det som gjør at din bedrift tjener penger og er rustet for fremtiden.

Moralen er derfor: kjøp deg fri! Fri til å utvikle bedriften. Fri til innovasjon og kompetanseheving. Fri til å leke i sanden med ungene.  Så tar vi oss av pc’er, printerkøer og trøblete trådløse nett.

I neste omgang skal vi komme med anbefalinger til IT-løsning som sørger for at bedriften din blir enda mer effektiv og konkurransedyktig!