Virtuelle Servere

Cloudservice leverer Virtuell server-kraft fra sitt datasenter Vi hjelper deg å velge den server-løsningen som passer best for din IT-struktur og din sikkerhetsprofil.

Bruksområdet
Vituell server-løsning fra Cloudservice brukes som oftest til å kjøre applikasjoner/programmer som en bedrift trenger i hverdagen, som feks Visma, Mamut, Navision, Huldt & Lillevik, Speedycraft osv. Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg på applikasjonen din og programmet starter.

Nedenfor skisserer vi opp noen fordeler og ulemper med virtuell server kontra fysisk server.

Etablering – kom i gang

Virtuell:  Cloudservice hjelper deg i gang med din virtuelle server: du er raskt på plass med de ressursene du har behov for. Verken mer eller mindre. Vi tilbyr selv virtuelle servere, men vi kan også være behjelpelige med å leie ønskede ressurser  fra større datasentre i Norge eller verden om ønsket.

Fysisk:  Med en fysisk server trenger man installasjon av operativsystem, drivere og nødvendig programvare, i tillegg til at man må ha på plass fysisk maskinvare – servere er ikke hyllevare…

Skalering

Virtuell: Med en virtuell server trenger du ikke å tenke langt frem i tid. Du kan enkelt skalere serveren underveis, og dette medfører verken tap av data eller nedetid av betydning.

Fysisk: Dette kan være tidkrevende og dyrt, og krever planlegging både for å få korrekt hardware og for å finne et servicevindu hvor serveren kan slås av.

Kostnader

Virtuell: Med en virtuell server betaler du kun for ønskede ressurser.

Fysisk: Vanligvis skrives en server ned over tre eller fem år, og en server er ofte en stor investering (utstyr, lisenser, arbeid). Ofte ser en at det kreves oppgraderinger før den er nedskrevet, og en løper selv risiko med garantiutløp og hardwarefeil.